Meer dan de helft van de Belgische start-up founders heeft slaapproblemen

Brussel, 25 augustus 2020 - Een kwart van de start-up founders in België heeft na een werkdag geen energie meer over, en één op de vijf heeft zelfs meerdere keren per maand last van hartkloppingen of pijn op de borst. De coronacrisis zorgt bovendien voor extra stress. Dat blijkt uit een onderzoek naar het welbevinden van startende ondernemers door Start it @KBC en Mensura. De accelerator en de gezondheidsspecialist nemen samen maatregelen om het mentale welzijn van start-up founders te versterken.

Eerst het goede nieuws: start-up founders scoren bijzonder hoog op jobtevredenheid. Van de tachtig oprichters die deelnamen aan de survey van Start it @KBC en Mensura vindt de grote meerderheid (86 procent) het runnen van een start-up leuk en boeiend. De betrokkenheid en de motivatie liggen groter dan bij de algemene populatie, de founders hebben een meer positieve kijk op hun werk.

Daar staat wel tegenover dat ze meer emotionele klachten rapporteren. Lees hier alle resultaten van het onderzoek naar mentaal welzijn bij start-up founders

20191120 194959 1 min