We organiseerden voor het 1-jarig bestaan van Start it @CBC een persevenement om de nieuwe lichting start ups van hun programma aan te kondigen. Start it @CBC is de Waalse hub van Start it @KBC, de accelerator met het grootste start up ecosysteem in België. We organiseerden het evenement in het prachtige gebouw La Grand Poste in Luik, de thuisbasis van Start it @CBC.

De nieuwe lichting start-ups werd voorgesteld, alsook de milestones van 1 jaar acceleratorschap in Luik. De uitdagingen en opportuniteiten van het start-up ecosysteem in Walonnië werden besproken in een panelgesprek, en ook de ambities voor de toekomst werden niet vergeten.

In het eerste jaar namen 22 start-ups deel aan het programma voor een gepersonaliseerd traject, met daarin 44 oprichters. In 12 maanden tijd haalden ze samen 2 miljoen euro op, creëerden ze 8 banen en 16 stageplaatsen. Dit gebeurde in uiteenlopende sectoren waar innovatie centraal staat. Bovendien werkt 70% van de door Start it @CBC geselecteerde projecten aan ten minste één ESG-criterium (milieu-, maatschappelijke of bestuurlijke impact).

Wij delen graag enkele sfeerbeelden!!📸

One Year CBC 86 min
One Year CBC 103 min 1
Trio