June Energy werkt spoedoplossing uit voor gedupeerden faillissement Vlaamse Energieleverancier

Vincent
Vincent De Dobbeleer, Co-founder & CEO
Schermafbeelding 2022 02 16 om 10 13 09

Deze week werd als gevolg van de torenhoge energieprijzen het faillissement van Vlaamse Energieleverancier uitgesproken, die bekend staat als een commerciële prijsbreker. Voor de levering van stroom of gas moeten de 70.000 gedupeerde klanten van het bedrijf op zoek naar een nieuwe leverancier. Als ze die niet meteen vinden, neemt netbeheerder Fluvius de klanten als noodleverancier tijdelijk over. De tarieven die Fluvius hanteert liggen echter veel hoger dan de tarieven op de commerciële markt, omdat het zelf plots elektriciteit en gas aan een hogere prijs moet kopen.

June Energy, de startup die mensen de middelen in handen wil geven om de broodnodige energietransitie te versnellen, vergelijkt in realtime de prijzen en promoties van alle energieleveranciers, en switcht gezinnen automatisch naar het voor hen voordeligste tarief.

De voorbije dagen kreeg June Energy tot 5 keer meer vragen om hulp, voornamelijk van mensen die klant waren bij Vlaamse Energieleverancier. Naar aanleiding daarvan werkte de start-up in allerijl een aanpak uit om deze mensen kosteloos en met terugwerkende kracht aan een alternatieve, goedkopere leverancier te helpen.