Webp 3

Nutrinomics haalt 550.000 euro op voor Zest, therapeutisch voedingsplatform voor chronisch zieke patiënten

40% van de chronisch zieke patiënten en tot 80% van de kankerpatiënten is ondervoed. Dit betekent dat ze onvoldoende voedingsstoffen opnemen die essentieel zijn tijdens de behandeling. Een nog onbekend en daardoor onderschat probleem dat weinig aandacht krijgt. Toch is ondervoeding één van de belangrijkste doodsoorzaken voor 10 tot 20% van de kankerpatiënten.


Daarom ontwikkelde gezondheidstechbedrijf Nutrinomics "Zest", een voedingsplatform voor patiënten met chronische ziektes. De diëten op het platform zijn volledig geïntegreerd in de door ziekenhuizen en artsen voorgeschreven behandelprocessen.

Stéphanie Roland, de oprichter van Nutrinomics, verloor op 15-jarige leeftijd haar moeder aan kanker. “Tijdens de ziekte van mijn moeder was al onze hoop gevestigd op de behandelingen. Ze waren allemaal chemisch en pijnlijk en verzwakten haar dag na dag. Op dat moment was er geen voedingsondersteuning beschikbaar. Maar het verzamelen van 100 jaar wetenschappelijke kennis kan ons helpen de ziekte anders te bestrijden en meer te focussen op de nazorg.”

Nutrinomics heeft krachtige investeerders zoals @imec.istart, @mensura, @bluehealthy innovation fund, @Europa Ziekenhuizen en private business angels, die het bedrijf zullen helpen opschalen.

Bedankt La Libre, L'Echo, Canal Z, Trends, ... voor het brengen van het nieuws. 🎥

Lees het volledige persbericht hier.